colibita oaza de liniste

Colibița, oaza de liniște și relaxare în inima naturii

aerul din colibita oaza de liniste
Aerul din Colibița, o oază de liniște

Aerul de la Colibița

În timp ce scriam titlul acestui articol, după ce am descris Colibița ca fiind oaza de liniște și de relaxare din ”inima” naturii, m-am gândit că ar fi la fel de potrivit să o numim și oaza de liniște din ”plămânii” naturii, dacă ne gândim la proprietățile curative al aerului din zonă. Putem spune asta pentru că studiile au arătat că valoarea concentraţiei maxime de ozon măsurată în Colibiţa este de 90 micrograme/m3, în timp ce valoarea medie în România este de 72,6 micrograme/m3. Cum știm că în marile orașe valorile acestea sunt mult sub valoarea medie, după ce am inhalat noxele din orașele în care locuim și după ce am stat în zgomotul acela permanent, ajungem la concluzia că o vacanță la Colibița este, pe lângă relaxarea în această oază de liniște, o reînvățare a respirării, o reamintire a ceea  ce înseamnă aerul curat pentru limpezirea minții și sănătatea corpului nostru.

Miscare in aer liber Colibita
Miscare in aer liber Colibita

Mișcare în aer liber

Faptul că avem cotele acestea ale concentrației de ozon similare celor din Alpi, aici, la noi, atât de aproape, face să ne putem rezerva o sesiune de-asta, de respirat, în oricare perioadă a anului. Și nu este doar despre respirat relaxat, poate fi și despre respirat intens, despre odihnă activă, pentru că drumețiile, ciclismul montan, alpinismul, raftingul, plimbarea cu barca, hidrobicicleta sau caiacul, pescuitul și chiar schiatul, săniușul, snowboarding-ul, în apropiere, la Pasul Tihuța sau la Vatra Dornei, fac parte, în funcție de anotimp, din modurile de mișcare și de respirat sănătos pe care le putem practica în vacanța de la Colibița. Este locul perfect și pentru cei care, prin natura activității zilnice, au un stil de viață mai sedentar, mai rutinant și își doresc mai multă aventură, mai multă activitate fizică și pentru cei care sunt, în viața de zi cu zi, suprasolicitați fizic și au nevoie de mai multă liniște, meditație și relaxare. De la tiroliana din parcul de aventuri și până la locurile de pescuit, alternative sunt pentru toate gusturile.

Putem să facem întâlnirea aceea cu partenerii de afaceri sau cu echipa de lucru și într-un alt cadru decât cel obișnuit, putem sărbători un eveniment sau o aniversare cu membrii familiei și în alt loc decât acasă sau la nu știu care terasă, putem să ne distrăm sau să facem mișcare împreună cu prietenii noștri și altundeva decât în club sau la sală, pentru că putem să ne dorim pentru noi să evoluăm spre mai bine, spre mai sănătos, spre mai frumos.

peisaj colibita vara cer senin
Peisaj lac Colibița

Contemplare

Cât despre ”frumos”, la Colibița ”frumosul„ este la el acasă, este peste tot, oriunde te-ai uita. Peisajul, care pare desprins din povești, care seamănă a rai pe pământ, cu întinderea de apă a lacului îmbrățișată de munți, de păduri, reflectând nuanțele cerului și deplasarea lentă a norilor, ne satisface nevoia de magic, ne detașează de toată încrâncenarea rutinei zilnice și ne amintește că noi, oamenii, avem nevoie și de contemplare, că asta ne ajută să atingem starea din care să ne completăm designul vieții, să punem și culoare și lumină în el.

Despre frumusețea locurilor, pe lângă tot ce exista deja ca prezentare și promovare până acum, dacă nu știați, vă anunț că Charlie Ottley, celebrul producător englez care a făcut serialul documentar ”Flavors of Romania”, difuzat de Netlix, a inclus, în unul dintre sezoane, imagini spectaculoase din această locație. Dacă aveți nevoie să vă convingeți, îl puteți viziona.

vila franceza colibita cazare 1024x576 1
Cazare Colibița Vila Franceză

Cazare în Colibița, oaza de liniște de la munte

Pentru că oamenii care au descoperit frumusețea vacanțelor în Colibița își doresc mereu să se întoarcă la ea, locurile de cazare sunt foarte căutate, iar rezervările e bine să fie făcute din timp, pentru că merită efortul, indiferent de vreme sau de anotimp. Nici nu e chiar așa un mare efort dacă ne gândim că rezervările se pot face online din câteva click-uri și că există posibilitatea de a vedea opțiunile de cazare care includ pensiuni, cabane, apartamente moderne, și care vă prezintă facilitățile de confort, de la vedere panoramică, piscină, jacuzzi, până la restaurante sau păstrăvării.

Despre toate acestea vom mai povesti, despre vremuri și despre vremea în Colibița, despre Colibița iarna, despre istorie, despre  obiective turistice din zona Colibița și despre multe altele, pentru că este mult de povestit și mult de văzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *