VilaFranceză, Colibița, Bistrița

Desre Vila Franceză

Despre noi

Noi Suntem Vila Franceză

Vila Franceză este situată pe malul nordic al lacului Colibița, la doar câțiva pași de apa. Locația noastră vă oferă o perspectivă unică asupra lacului și asupra crestelor munților din împrejurimi. În apropiere se află mai multe restaurante și păstrăvării. Confort, liniște și discreție sunt ceea ce vă oferim pentru o vacanță, pentru o lună de miere sau doar pentru un weekend, în orice anotimp. Vezi oferta noastră de cazare pentru vacanță.

Despre noi, Vila Franceza Cazare langa lac colibita
Lacul Colibita
Despre Locație

Lacul Colibita

Colibita este un sat al comunei Bistrita Bargaului, judetul Bistrita-Nasaud, Transilvania, Romania. Localitatea este asezata pe Valea Bistritei, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani. Satul Colibita este asociat cu lacul de acumulare cu acelasi nume in jurul caruia s-a dezvoltat o frumoasa zona de agrement. Lacul este situat la altitudinea de 820 m, are o suprafata de 270 hectare si o lungime de peste 13 kilometri. Conturul sau poate fi parcurs cu masina in circa 2 ore. Accesul se face din Bistrita pe drumul european care leaga orasul Bistrita, prin Pasul Tihuta, de Vatra Dornei. In Prundul Bargaului, in mijlocul localitatii, exista o intersectie ce duce spre Bistrita Bargaului, apoi spre Colibita.

Despre împrejurimi

Zona Colibita

Pentru iubitorii muntelui exista atractii in orice anotimp: excursii, drumetii (Taul Zanelor, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane – traseu marcat de 3,5 ore pana in Vf. Bistricioru, Castel Dracula langa Pasul Tihuta – 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (pastrav, clean, cara) sau, pe timp de iarna, plimbari cu sania. Peisajul oferit de crestele montane este completat de fenomene vulcano-carstice curioase si de paduri intinse de brad. In zona exista peste 800 de hectare de rezervatii naturale iar fondul cinegetic este foarte bogat.

Zona Colibitta, lac superb
Cem mai ozonat aer din romania la lacul colibita
Despre zona cu cel mai proaspăt aer din România

Cel mai ozonat aer din Romania

Climatul este foarte placut, lipsit de curenti puternici, cu ploi rare in timpul verii si cu aer puternic ozonat, comparat adesea cu aerul din Alpii elvetieni. Aerul este benefic pentru cei cu probleme respiratorii dar are si un efect antistress si antidepresiv. Documentele vremii spun ca la finele secolului XIX, o domnişoară din Bistriţa s-a vindecat de tuberculoză graţie aerului din această zonă, extrem de bogat în ozon. Un anume Hans Lewi, din Bistriţa, şi-a trimis fata bolnavă de tuberculoză la Colibiţa, pentru odihnă şi refacere. După trei luni, fata s-a însănătoşit. Ulterior, aici a aparut si un sanatoriu care a functionat pana la finele primului razboi mondial unde erau tratati cu succes bolnavi pulmonar.

Peste 750 de recenzii pozitive

Recenzii de la clientii nostrii

Toate recenziile următoare sunt preluate dinrect din platfroma Booking

Ionut
Ionut
10
relaxant si forte frumos ☺foarte frumos☹totul a fost perfect
Anonymous
Anonymous
10
Exceptional
Maria
Maria
10
Exceptional
Marioara
Marioara
10
Exceptional
Gheorghe
Gheorghe
10
Exceptional ☺ Exceptional is the best word to describe our stay. Everything was perfect. The room is incredible and the view is so so beautiful. We've extended our stay by 4 days and the staff was very helpful. If you are looking for a quiet place to relax and enjoy stress free time, Casa Eden in Colibita is the best place. We will definitely return in the future.
Madalina
Madalina
10
Exceptional
Florin
Florin
10
Exceptional
Mihaela
Mihaela
10
Great view, it's worth the money ☺ Great view from the room. Very clean and spacious. Kitchen was well equipped.☹ The barbeque area could be improved.
Beatrice
Beatrice
10
Totul a fost perfect!
Raluca
Raluca
10
☺Foarte curat , ordonat totul Aer curat și tot ce vrei O sa mai vin aici ori de câte ori am ocazia