Luni ne puteti suna de la 8:00 - 19:00

Bine ati venit la colibita

Vila Franceza

Vila Franceza este situata pe malul nordic al lacului Colibita, la doar cativa pasi de apa. Locatia noastra va ofera o perspectiva unica asupra lacului si asupra crestelor muntilor din imprejurimi. În apropiere se afla mai multe restaurante si pastravarii. Confort, liniste si discretie sunt ceea ce va oferim pentru o vacanta, pentru o luna de miere sau doar pentru un weekend, in orice anotimp. Vezi oferta noastra de cazare pentru vacanta.

Lacul Colibita

Colibita este un sat al comunei Bistrita Bargaului, judetul Bistrita-Nasaud, Transilvania, Romania. Localitatea este asezata pe Valea Bistritei, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani. Satul Colibita este asociat cu lacul de acumulare cu acelasi nume in jurul caruia s-a dezvoltat o frumoasa zona de agrement. Lacul este situat la altitudinea de 820 m, are o suprafata de 270 hectare si o lungime de peste 13 kilometri. Conturul sau poate fi parcurs cu masina in circa 2 ore. Accesul se face din Bistrita pe drumul european care leaga orasul Bistrita, prin Pasul Tihuta, de Vatra Dornei. In Prundul Bargaului, in mijlocul localitatii, exista o intersectie ce duce spre Bistrita Bargaului, apoi spre Colibita.

Zona Colibita

Pentru iubitorii muntelui exista atractii in orice anotimp: excursii, drumetii (Taul Zanelor, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane - traseu marcat de 3,5 ore pana in Vf. Bistricioru, Castel Dracula langa Pasul Tihuta - 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (pastrav, clean, cara) sau, pe timp de iarna, plimbari cu sania. Peisajul oferit de crestele montane este completat de fenomene vulcano-carstice curioase si de paduri intinse de brad. In zona exista peste 800 de hectare de rezervatii naturale iar fondul cinegetic este foarte bogat.

Cel mai ozonat aer din Romania

Climatul este foarte placut, lipsit de curenti puternici, cu ploi rare in timpul verii si cu aer puternic ozonat, comparat adesea cu aerul din Alpii elvetieni. Aerul este benefic pentru cei cu probleme respiratorii dar are si un efect antistress si antidepresiv. Documentele vremii spun ca la finele secolului XIX, o domnişoară din Bistriţa s-a vindecat de tuberculoză graţie aerului din această zonă, extrem de bogat în ozon. Un anume Hans Lewi, din Bistriţa, şi-a trimis fata bolnavă de tuberculoză la Colibiţa, pentru odihnă şi refacere. După trei luni, fata s-a însănătoşit. Ulterior, aici a aparut si un sanatoriu care a functionat pana la finele primului razboi mondial unde erau tratati cu succes bolnavi pulmonar.